vrijdag 8 juli 2011

up-date

Ik zie dat ik alweer ruim 2 maanden niet op mijn eigen blog ben geweest!

Dit wil ik even uitleggen, want er is een hoop gebeurd.


Zoals jullie weten heeft onze middelste Autisme Asperger, dit is Brian hij is nu 11 en gaat vanaf volgend schooljaar naar Speciaal Onderwijs. Volgens de basisschool kan hij gewoon regulier onderwijs volgen, maar hij werd bij twee scholen afgewezen en wij moesten na de inschrijftermijn een nieuwe school voor hem zoeken.


Dit viel niet mee kan ik je uit eigen ervaring vertellen, basisschool zegt dit, de afgewezen school zegt dat en ambulant begeleider heeft zo weer haar eigen versie en daar stond ik tussen.

Prijs je kind maar eens aan, ik die geen verstand heeft van alle getallen die op de formulieren staan (waar overigens niet eens naar gekeken werd door school 2) Om een lang verhaal kort te maken, heb ik er veel tijd ingeinvesteerd en uiteindelijk een plekje voor hem gevonden.


Ondertussen ging het met onze oudste: Wendy, ook niet erg lekker. De ene onvoldoende volgede op de andere, niet te motiveren, haar gedrag ging weer achteruit en GGZ gooit de handdoek in de ring op het moment dat ik een second opiniun aanvraag. Bij de ene instelling opnieuw door de papiermolen, bij de andere geen hulp meer.


Onze Jongste Zoon: Jeffrey, werd door school aangemeld omdat ze toch het idee dat er bij hem ook iets niet helemaal in de haak was. Ik geloofde er niet in, want hij is het meest normale kind (zonnetje in huis, lef, behulpzaam etc.) ten opzichte van de oudste 2. Maar goed beter om dingen uit te sluiten toch?

Afgelopen Vrijdag kreeg ik de Diagnose: Autisme Asperger net als zijn broer.

Deze zag ik even niet aankomen.


Nu alle onderzoeken even stil liggen en ik niet meer elke week naar 2 tot 4 scholen hoef naast mijn werk, kom ik weer een beetje tot rust. Het Huishouden komt weer enigszins op gang en mijn scrapmood komt weer terug.

Hopen dat dit zo blijft, want dan zal er langzamerhand ook weer meer op mijn blog komen te staan. Op dit moment is het alleen nog even spannend of Wendy overgaat naar 2 VWO of dat ze terug gaat naar 2 Havo, dit zou zonde zijn, want ze kan het wel, laat het alleen door gebrek aan planning en organisatie niet zien. Misschien toch ook Asperger?


Ik kijk nergens meer van op!

Saskia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten